دکتر ریحانه صباحی / دانستنی های زنان / خطرات آمنیوستز برای مادر و جنین
۲ دقیقه
عوارض امنیوسنتز

خطرات آمنیوستز برای مادر و جنین

آنچه می خوانید...

خانم هایی که در دوران بارداری با اسم آزمایش آمنیوسنتز رو به رو می‌شوند، دچار استرس و نگرانی هایی خواهند شد که آرامش آن ها را بر هم خواهد زد. برخی افراد در ربطه با تست آمنیوسنتز اطلاعات کاملی دارند اما برخی دیگر هیچگونه اطلاعات صحیحی در این رابطه ندارند و این مزید بر علت اضطراب می‌باشد. حال حتما تا این حدود اطلاع دارید که این تست علاوه بر بعضی مزایا، دارای خطراتی نیز می‌باشد. در این مقاله در رابطه با عوارض آمنیوسنتز چه برای جنین و چه مادر صحبت خواهیم کرد.بهتر است تا اتهای این مطلب با ما همراه باشید تا متوجه شوید که انجام اینگونه تست ها ضروری است یا خیر.

آشنایی با تست آمنیوسنتز

در پی انجام این تست، بهترین متخصص زنان در اصفهان مقداری از مایع آمنیوتیک را برای بررسی های بیشتر سلامت جنین برداشت می‌کنند که رنگ آن معمولا زرد کمرنگ است. این مایع در حقیقت از جنین در برابر عوامل خارجی و انواع عفونت ها محافظت می‌کند. همچنین جالب است بدانید که مایع آمنیوتیک، به جنین در جهت کنترل دمای بدن کمک خواهد کرد. این مایع دارای موادی است که اطلاعات زیادی از سلامت جنین در اختیار پزشک زنان قرار می‌دهد. این تست در صورت نیاز در اواخر دوران بارداری انجام می‌گیرد اما اینگونه انتظار می‌رود که بعد از انجام آن، جنین زودتر متولد شود.

عوارض امنیوسنتز

عوارض آمنیوستز چیست؟

این نکته بسیار مهم است که شما قبل از انجام این تست بدانید که عوارضی در پس آمنیوسنتز وجود دارد. البته نگفته نماند که بهترین دکتر زنان در اصفهان تمامی این موارد را در یک جلسه مشاوره ای به خانم باردار اطلاع می‌دهد. در ادامه به برخی از این عوارض اشاره خواهیم داشت:

  • عفونت
  • خطر سقط جنین
  • احتمال زایمان زودرس
  • گرفتگی های شکمی
  • نشت مایع آمنیوتیک
  • خونریزی از محل سوراخ

در صورتی که آمنیوسنتز در سه ماهه دوم بارداری انجام شود، خطر سقط جنین کمتر از یک درصد می‌باشد. البته ناگفته نماند که احتمال سقط جنین در این دوران بارداری به طور طبیعی وجود دارد  و احتمال سقط بعد از آمنیوسنتز فقط به اندازه کمی بیشتر از این میزان طبیعی می‌باشد. حال برخی از عوامل در میزان به وجود آمدن خطر بعد از آمنیوسنتز تاثیرگذار است. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت:

  • موقعیت جنین در شکم مادر
  • مقدار مایع آمنیوتیک
  • آناتومی مادر

دکتر ریحانه صباحی

متخصص زنان، زایمان و نازایی در اصفهان​
– نازایی و تشخیص و درمان
– بیماری های زنان و مراقبت از بانوان در سنین باروری و همچنین یائسگی
– مراقبت از دختران نوجوان و مشاوره در زمینه بلوغ و مسائل مرتبط با آن
– اقدامات تشخیصی از قبیل پاپ اسمیر، سونوگرافی ، اندومتریال بیوپسی، کوتریزاسیون وکرایو، IUI، آمنیوسنتر و انواع جراحی های زنان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *