دکتر ریحانه صباحی / دانستنی های زنان / درمان فیبروم رحم در اصفهان با روش جدید
۵ دقیقه
فیبروم

درمان فیبروم رحم در اصفهان با روش جدید

آنچه می خوانید...

فیبروم رحمی یکی از مشکلات رایجی میلان بانوان است که حدود ۲۰ الی ۵۰ درصد افراد را به نوعی درگیر کرده است. این تومور ها به اندازه مشکلات سرطانی نیاز به نگرانی ندارند اما باید مورد درمان قرار بگیرند، زیرا به مرور زمان عوارض ناخوشایندی را برای فرد رقم خواهد زد. در این مقاله با انواع روش های درمان فیبروم رحم آشنا خواهید شد.

آناتومی رحم

آشنایی با فیبروم رحمی

فیبروم یا میوم توده های عضلانی هستند که از جنس بافت رحم می باشند و بر اثر تغییراتی چون افزایش هورمون جنسی استروژن ، چاقی ، ژنتیک و هم چنین افزایش سن ایجاد می شوند. درمان فیبروم رحمی برای همه افراد یکسان نمی باشد چرا که گاهی اوقات فیبروم ها نیاز به درمان ندارند و با رسیدن به سن یائسگی خود به خود کوچک شده و از بین می روند . در برخی موارد  در درمان فیبروم رحمی جهت کاهش علائم، دارو درمانی و استفاده از قرص ها تجویز می شود و در مواردی نیز در درمان فیبروم رحمی، جراحی و برداشتن توده ها اعمال می گردد.

بسیاری از افراد هیچ علامتی مبنی بر وجود فیبروم در خود حس نمی کنند و پزشک با معاینه و سونوگرافی متوجه وجود فیبروم رحم می شود. فیبروم رحم یکی از بیماری های بسیار شایع در زنان بوده و بیش از نیمی از زنان را شامل می شود. این بیماری خوش خیم به سرطان تبدیل نمی شود مگر در مواردی بسیار نادر که بیمار دارای فیبروم بدخیم باشد. به طور کلی عوامل بسیاری در ایجاد فیبروم ها دخیل هستند که در ادامه ی مقاله به این عوامل و هم چنین روش های درمان فیبروم رحمی اشاره می شود.

علت به وجود آمدن فیبروم رحم

علت قطعی و مشخصی در بروز فیبروم رحم مشخص نشده است اما از آنجایی که فیبروم ها از جنس خود بافت و عضلات رحم هستند، افزایش هورمون استروژن در شکل گیری آن ها موثر می باشد. همچنین سابقه ی خانوادگی یکی از عوامل تاثیرگذار در ایجاد بیماری های دستگاه تناسلی است. بر اساس تحقیقات، زنانی که دارای اضافه وزن هستند و نژاد آفریقایی آمریکایی دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت.

علائم فیبروم رحم 

همانگونه که اشاره شد، بسیاری از فیبروم ها بی علامت بوده و فرد اصلا متوجه وجود آن نمی شود. فیبروم ها با توجه به اندازه و بر حسب محل رشدشان علائم متفاوتی از خود بروز می دهند که در همه افراد یکسان نخواهد بود. برخی از علائم وجود فیبروم در رحم در ذیل به آن اشاره کردیم.

  • تکرر ادرار
  • بزرگ شدن شکم
  • قاعدگی های بسیار دردناک
  • مقاربت جنسی دردناک
  • اختلال عملکرد روده
  • درد در لگن و پایین شکم
  • احساس مداوم تخلیه ادرار
  • خونریزی بین دوره های قاعدگی
  • نفخ و احساس احتباس مایع در شکم
  • خونریزی های شدید و طولانی مدت

درمان فیبروم رحمی

درمان فیبروم رحمی برای گروهی از بیماران که دارای علائم فوق هستند و به روش های دارویی پاسخ نداده اند، درمان فیبروم رحمی بر اساس سن، اندازه ی فیبروم، محل قرارگیری فیبروم، علائم بیمار و هم چنین تمایل به بارداری صورت می گیرد. تشخیص فیبروم به دو روش سونوگرافی و ام آر آی می باشد. درمان فیبروم رحمی به روش دارویی و جراحی امکان پذیر است و در مواردی استفاده از داروهای گیاهی نیز می تواند در تسکین علائم شخص، کمک کننده باشد.

درمان های دارویی فیبروم رحمی

معمولا در درمان فیبروم رحمی با دارو موارد زیر برای بیمار جهت بهبود و کاهش علائم تجویز می شود:

  • گنادوتروپین
  • آگونیست هورمونی
  • لوونورژسترل
  • مدروکسی پروژسترون
  • ترانگزامیک اسید (سیکلوکاپرون )
  • داروی ضدالتهاب غیر استروئیدی
  • داروهای ضدبارداری خوراکی

برخی از این داروها معمولا قبل ازجراحی به جهت کوچک شدن اندازه تومورها و یا در زنان نزدیک به سن یائسگی تجویز می شود. برخی دیگر از این داروها، در کاهش و قطع خونریزی غیرطبیعی رحم با تثبیت اندومتر و کاهش اندازه ی فیبروم عمل می کند. ناگفته نماند در صورتی که فرد بیمار دارای خونریزی باشد، بهترین متخصص زنان در اصفهان از داروهایی برای کاهش خونریزی و قطع آن ها در جهت درمان فیبروم رحم استفاده می‌کند. این داروها معمولا دارای هورمون پروژسترون هستند که در کاهش میزان خونریزی ناشی از جراحی نیز بسیار موثر هستند.

درمان های جراحی فیبروم رحمی

برای فیبروم های رحمی که به جراحی نیاز دارند، روش های متعددی وجود دارد ککه پزشک بعد از بررسی های لازم به تشخیص بهترین تکنیک خواهد پرداخت و اقدامات لازم را برای جراحی انتخابی انجام می‌دهد.

هیسترکتومی رحم

هیستروکتومی رحم به روش ترانس واژینال و لاپاراسکوپی یک درمان قطعی برای بیماران مبتلا به فیبروم رحمی می باشد و برای افرادی استفاده می‌شود که که تمایلی به حفظ باروری ندارند. در این روش در مقایسه با ترانس شکمی بیماران درد کمتری را تجربه می کنند.  ناگفته نماند، گاهی لازم است تا در هر صورتی، از این روش های جراحی برای درمان استفاده شود.

جراحی میومکتومی

تکنیک جراحی میومکتومی به صورت آندوسکوپی یا جراحی با حفظ باروری شخص و بهبود علائم انجام می شود. میومکتومی در درمان فیبروم رحمی به سه دسته ی میومکتومی شکمی ، میومکتومی لاپاراسکوپی و میومکتومی هیستروسکوپی تقسیم بندی می شود.

آمبولیزاسیون شریان رحمی

روش جراحی کم تهاجم برای انسداد شریان های رحمی می باشد .

بیشتر بخوانید: کیست تخمدان

آیا درمان طب سننتی برای درمان فیبروم رحم موثر است؟

در گذشته خانم ها برای درمان بسیاری از مشکلات مربوط به ناحیه تناسلی و زنانه از روش های طب سنتی استفاده می‌کردند که چندان موثر نبود. این افراد با استفاده از این روش ها تا حدودی موفق به کاهش برخی علائم می‌شدند اما نمی‌توانستند درمان قطعی انجام دهند. به عنوان مثال از سرکه سیب یا برگ گردو در جهت درمان فیبروم رحمی استفاده می‌کردند که تاثیری در روند بهبود ایجاد نمی‌کرد. بنابراین توصیه می‌شود، افرادی که به این دسته از مشکلات دچار هستند، به بهترین متخصص زنان مراجعه نمایند و سریع ترین و ساده ترین روش درمانی را انجام دهند.

دکتر ریحانه صباحی

متخصص زنان، زایمان و نازایی در اصفهان​
– نازایی و تشخیص و درمان
– بیماری های زنان و مراقبت از بانوان در سنین باروری و همچنین یائسگی
– مراقبت از دختران نوجوان و مشاوره در زمینه بلوغ و مسائل مرتبط با آن
– اقدامات تشخیصی از قبیل پاپ اسمیر، سونوگرافی ، اندومتریال بیوپسی، کوتریزاسیون وکرایو، IUI، آمنیوسنتر و انواع جراحی های زنان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *